fredag 8 juli 2011

Det finaste minnet av Oasis?

Ni minns hur det var. 2009 när Liam kastade storebror Noels svindyra Gibson Les Paul i väggen innan en konsert i Paris. Noel klev helt sonika bara ut från klubben och tog taxi till flygplatsen för att aldrig återvända mer till Oasis, som han själv hade bildat.

Idag 2011 så har Blur rätt bra cred från britpop-eran och kanske t.o.m rankas som kungarna med tanke på deras reunion (tillfällig bara 6 konserter i UK) samma år som Oasis - de forna rivalerna - lämnade in handduken.

Suede kom ut på vägarna 2010 igen och spelade på Roskilde häromveckan, men än har inget nytt släppts och kanske de sysslar med nostalgi. Suede har också gott om cred eftersom de la av när dom kände att det var över...

Oasis var tjurskallarna som fortsatte ända till Paris 2009. Försäljningen minskade, publiken minskade. Det krävdes en Gibson i väggen för att Noel till sist gav upp det sjunkande skeppet.

MEN.
Jag vill visa en av deras bästa, kanske bästa låt (och video), så vi minns deras finaste sidor. Singeln "Whatever" finns ej på album. Släpptes som julsingel efter deras debutskiva och blev en av gruppens bästa, största hits och Beatles ande svävar över stråkarna.

Oasis vackraste minne:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar