måndag 20 december 2010

Upplösning av "Våra vänners liv", jisses...

Satan vad jag grinade! Grät floder. Salt i ögonen. Fick hämta handduk för att torka. På grund av ett historiskt svenskt drama i SVT.
Ska man haja varför Toms tårar flödade måste man ha sett alla 9 avsnitt av "Våra vänners liv". Levt sig in i varje karaktär varje vecka. Annars förstår ni inte inlägget:)

Men vilken upplösning!
Shanti Rooneys far dog samtidigt som Shanti själv blev pappa, på samma sjukhus... Shanti hann aldrig säga sina sista ord till fadern som skickat honom ett försoningsbrev.....(massor av tårar)

Marie Richardssons hårda affärskvinna bestämde sig för att hoppa av karriären och satsa på boytoyen istället och hon vände tillbaka på Arlanda. (rätt så mycket glädjetårar).

Samma boytoy/antikhandlare lämnade sin jämnåriga fantastiska flickvän trots att hon älskade honom över allt annat och bröllopsresan var på gång till Las Vegas och ringen köpt och hela hennes familj överraskade paret innan resan. Han var en idiot som valde Marie Richardsson (20 år äldre och gift) istället, (massor av tårar av medkänsla för den dumpade flickvännen och hennes glada familj).

Jakob Ericsson åkte taxi t & r Sthlm-Malmö 120 mil för att reda upp sin relation med dottern (overkligt eftersom det borde kostat ca 20 000 kr...nästa flyg borde varit billigare....) och dottern kom tillbaka till Jakob. (så mycket tårar att jag hämtade handduken).
Detta innebar också slutet med Jakobs flickvän - Hoffas fru, som varit tvivelaktig i sitt uppsåt i alla avsnitt. Ni minns Ola Rapace (då Norell) som Hoffa och bankrånare. Hon som var hans fru i Tusenbröder då var Jakobs nya flickvän här. (när dottern hoppade in i taxin, var det krokodiltårar).

Gustaf Hammarstens dagisfröken lyckades som skeppsmäklare och svärfar var nöjd och ville ha in honom i en herrklubb. Gustaf vägrade och gick tillbaka till dagisjobbet. Från att ha chansen som karriär i svärfars firma och tjäna stora pengar till att gå tillbaka till pojken Folke som saknade Gustaf på dagis. (grät inte alls eftersom jag tyckte han var en jubelidiot).

Wipe your tears away, som britterna säger...

Tack SVT.
Ni som missat: SVT Play.

2 kommentarer:

  1. Tycker också att serien varit fantastisk, men oj vad vi uppfattade vissa saker olika i den ... :)

    SvaraRadera
  2. Svar: ja det är skillnader på män och kvinnors syn på allt. Genusperspektivet. Både bra och ibland komplicerat:)

    SvaraRadera